حجة الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد علی شریفی

آن مرحوم سال 1308 ه. ش. در روستای فردو در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و در دامن پدر و جد بزرگوارش كه هر دو روحانی و مربیانی با تقوا و با ایمان بودند، پرورش یافت.

دروس مقدماتی را نزد جد بزرگوارش مرحوم آخوند ملا غلامحسین به اتمام رساند

جدبزرگوار ایشان ملاغلامحسین شریفی فردویی

و با توجه به استعداد سرشاری كه داشت به پیشنهاد پدر بزرگوارش در سن دوازده سالگی برای ادامه تحصیل به شهر قم هجرت نمود

پدر بزرگوارایشان ملاآقاجمال الدین شریفی فردویی

و با كمال جدیت دروس سطح را به پایان رساند و با توجه به اینكه از طلاب مدرسه حاج ملا محمد صادق بود، از محضر آیة الله العظمی صادقی رحمه الله كه از مفاخر و اعاظم حوزه علیمه قم بود استفاده فراوان برد و در محضر این مرد بزرگ سطوح عالی را به پایان رساند.

 

پس از پایان سطوح عالی ،  درس خارج فقه (صلوة) حضرت آیة الله العظمی بروجردی رحمه الله و در درس خارج فقه (طهارت) و اصول و درس اخلاق حضرت امام خمینی رحمه الله و درس خارج فقه (طهارت) حضرت آیة الله العظمی گلپایگانی رحمه الله شرکت نمود.

همچنین از محضر آیة الله العظمی سید صدرالدین صدر رحمه الله استفاده وافری نمود ، در همین زمان بود که در نوشتن كتاب نفیس «لواء الحق» كه از اثرات ارزنده آن مرد بزرگ بود، تلاش و جدیت بسیار نمود و در این دوران ، با فرزندان عزیز ایشان به خصوص امام موسی صدر مأنوس بود.

پس از اتمام درس خارج ، سالها جهت تبلیغ به شهرستان كرج می رفت. در سال 1346 ه. ش. به دعوت جمعی از مؤمنان در آن سامان رحل اقامت افكند.

از ابتدای ورود به كرج اقدام به تشكیل مدرسه علمیه و رونق بخشیدن به آن نمود. چند سال بعد با همكاری تعدادی از افراد متدین اولین صندوق قرض الحسنه كرج را به نام صندوق ذخیره نهال جاویدان تأسیس و خدمات بسیاری به مستعضفین این دیار کرد

در نهضت امام خمینی نقش فعال داشت و قبل از انقلاب اسلامی منزل ایشان ، میزبان یاران امام و انقلاب بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، سرپرستی كمیته انقلاب اسلامی كرج را به عهده گرفت و با همكاری دیگر روحانیون و امت حزب الله به اداره امور شهرستان پرداخت

 در سال 1358 ه. ش. بنا به درخواست علمای محترم و امت حزب الله کرج ، از طرف حضرت امام خمینی رحمه الله به سمت امامت جمعه كرج منسوب شد. از جمله فعالیتهای بارز آن بزرگوار كه به عنوان یادگاری ارزشمند باقی ماند، مجتمع دینی فرهنگی مسجد جمعه كرج می باشد.

آن مرحوم در تمام كارها رضایت خدا را در نظر می گرفت. در مصرف بیت المال حساسیت ویژه ای داشت. دارای حسن خلق بود. به روحانیت و به ویژه مراجع عظام علاقه بسیار داشت.

 به حضرت امام و همین طور مقام معظم رهبری ارادت و علاقه خاصی داشت.

 او خود را وقف انقلاب كرده بود و به خانواده  معظم شهدا و جانبازان احترام ویژه ای می گذاشت.

 دارای خطی خوش، حافظه ای قوی و هوشی سرشار بود.

بخشی از وصیت نامه آن مرحوم

«... بعد از اقرار به وحدانیت خداوند و پیامبری همه انبیاء و حق بودن كل ما جاء بعد النبی صلی الله علیه وآله وصیت می نمایم تمامی فرزندان و خویشان و هر كسی كه این وصیت نامه برای او قرائت می شود به آنچه امیرالمؤمنین علی علیه السلام وصیت فرمود در شب بیست و یكم ماه رمضان و وصیت می كنم كه پشتیبان ولایت فقیه باشید و رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی را در صحنه های مبارزه حق علیه باطل یاری نمایید...».

وفات

سرانجام آن عالم بزرگوار پس از عمری مجاهدت و تلاش در راه اسلام عزیز و انقلاب اسلامی در تاریخ نوزدهم فروردین سال 1369 ه. ش. دچار سكته مغزی گردید و پس از تحمل دردها و رنج فراوان در تاریخ دوازدهم دی ماه سال 1371 در سن 63 سالگی دعوت حق را لبیك گفت. پیكر مطهرش را در جوار مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه علیها السلام به خاك سپردند